top of page

Unlock Your Soul: Donker en licht

Hier ben ik , terug van weggeweest :). Deze 4de blogpost wordt een allegaartje van allerlei dingetjes die ik in de voorbije maand heb meegemaakt.

Het is een paar maand geleden dat ik een blogpost schreef en dit heeft een aantal redenen.

Er is de laatste maanden heel wat gebeurd in mijn leven, ups & downs. Ik had eventjes ruimte nodig om alles te plaatsen, te voelen, alvorens het te delen.

Ik voel dat de tijd rijp is om ook dit 'stukje' over mezelf te delen...vanuit kwetsbaarheid...


Waar zal ik beginnen..Ohja...


Unlocked Yoga bestaat deze maand 2 jaar!


2 jaar geleden ' 1 april 2021' werd ik zelfstandig in bijberoep om een jaar later op '1 april 2022' zelfstandig in hoofdberoep te worden... Wat ik kan vertellen is dat de voorbije 2 jaren me dichter bij mezelf hebben gebracht. Het eerste jaar was het vooral heel wat 'rozengeur en maneschijn' de voorbije maanden zijn heftig geweest, op alle vlak (lacht en zucht :))


Als je heel dicht bij jezelf blijft is dit 'alles' een heel boeiend proces maar ook een heel confronterend proces. Aangezien ik luister naar mijn gevoel, mijn 'zielsmissie' leef, stel ik heel vaak opnieuw dingen in vraag, voel ik dat ik mijn zaak en mezelf telkens opnieuw mag heruitvinden, mag gaan onderzoeken waar 'het stroomt' en waar niet. Dit is een heel boeiend proces, heel leerrijk, maar soms ook wel heel lastig (zucht)... De voorbije maanden waren intens omdat al mijn angsten opnieuw naar boven kwamen... Angst om verlaten te worden, financiële angst en angst om niet genoeg te zijn.... Dit zowel op privé vlak als op professioneel vlak... Heftig proces...


De voorbije maanden heb ik vooral aan 'de lijve' ondervonden dat 'healing' geen lineair proces is en dat er altijd hoogtes en laagtes zullen zijn,... 2022 kan ik beschrijven als een jaar waarin alles vanzelf ging. Er waren moeilijke momenten maar er was een ontzettende sterk geloof en vertrouwen in mezelf waardoor elke beslissing 'moeiteloos' werd. Dit voelde zalig aan. En ik dacht, dit kan nooit meer veranderen... Guess what...

Daar was 2023, en het begin was heftig... Alles kwam samen. Ik werd serieus getest op creatief choreovlak, het daten met T. kwam tot een einde en er waren een paar zaken op carrièrevlak die naar verandering vroegen, en daarbij komende was dit ook nog eens de meest drukke periode van het jaar waar ik veel van mezelf mocht geven. Met mijn projector-energie - perfecte combo (NOT :))...

Resultaat: ik voelde dat mijn zelfvertrouwen een beetje wankel werd. Er kwamen allerlei angsten naar boven en deze verlamden mij.

Ik wist wat ik op dat moment nodig had... Naar binnen keren, vertragen,... Deze was ik door 'de hectiek' even kwijt geraakt...

Minder 'slow mornings', minder meditatie-momentjes, minder yoga-momentjes voor mezelf, minder journaling..

Dit en een aantal gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf een beetje kwijt was...

In het begin was er heel wat 'kwaadheid' naar mezelf toe...

Ik kon deze 'down' heel moeilijk aanvaarden, accepteren. Ik vocht er tegen en zei tegen mezelf: allez Lieze, serieus, hier ben je toch al doorgegaan, dit heb je toch al geheeld. Dit zeggen tegen mezelf was uiteraard niet de oplossing...Pas vanaf ik opnieuw 'mild' werd voor mezelf werd het beter...

Healing is dus niet lineair, af en toe maak je opnieuw een valletje. Wat ik wel opmerkte was dat 'de val' minder diep was dan vroeger en 'de klim' minder intens...


De eerste week van 2023.... Het daten tussen T en mij stopte.

Dit was in het begin niet gemakkelijk, maar opnieuw een enorme les voor mij... Wat ik hier vooral uit geleerd heb is dat wanneer er een man dichterbij komt, 'stoere' Lieze komt opzetten... De Lieze die haar mannetje kan staan, uit schrik dat wanneer Lieze haar ware zelf laat zien, hij zal weglopen. Dit is een heel oud patroon dat in gang wordt gezet, Lieze die in fight mode komt, een overlevingsmechanisme... Dit was een patroon dat heel duidelijk is blootgelegd in dit verhaal tussen T. en ik... Dankbaar hiervoor... T. was ook voor mij een man die 'onbereikbaar' aanvoelde, niet toevallig ... Mijn vader is ook altijd onbereikbaar geweest, dus opnieuw, voor mijn systeem voelt dit heel veilig... Een man die bereikbaar is vind ik heel scary en daar loop ik van weg... I know, fucked up (lacht)... Dit komt vanuit mijn onveilige hechting...Hoe meer 'bewustzijn' er rond dit alles komt, hoe meer duidelijkheid er komt en hoe meer er kan gaan bewegen.


When one door closes, another one opens...


Uit dit einde...is iets 'moois' ontstaan - mijn choreografie: 'Soulmates' voor Future Shock. Het bovenstaande verhaal was mijn inspiratiebron... Ik geloof nog altijd heel sterk dat er zoiets bestaat als 'mijn soulmate'... en ik dacht bij mezelf ok, hij is hier nog niet, misschien ben je er nog niet klaar voor en dat is ok. Maar met dit laten we het universum weten dat jouw verlangen en jouw geloof blijft, vandaar de choreografie 'Soulmates'...

Ook dit was een boeiend proces... Het creatief proces verliep heel moeizaam, met vallen en opstaan, met heel wat twijfels of dit zou werken?

I Guess this is totally in sycn. with my personal love life (lacht)....

Na een paar maanden heel intens werken met mijn team werd deze choreografie 1ste op een kwalificatiewedstrijd voor het BK... Terwijl ik deze blog schrijf, zijn we aan de vooravond van het BK. Spannend...


Het bovenstaande illustreert dat uit een down, tegenslag, iets heel moois is ontstaan en daar ben ik ontzettend dankbaar voor...


Deze periode was heavy maar heeft me opnieuw een stukje dichter bij mezelf gebracht...Naast het bovenstaande voelde ik dat er zich ook nog een aantal veranderingen opdrongen op carrièrevlak.. Dit waren niet de meeste gemakkelijke... Mocht ik luisteren naar mijn 'financiële angst' had ik deze beslissingen nooit genomen.... maar dat is nu net wat al die bewustwording mij al heeft geleerd... Hier luister ik niet meer naar. Dit laat mij misschien opnieuw sneller functioneren in onze samenleving maar het is 10 stappen verder van wat ik te doen heb in dit leven, van wie ik ben...

Na meer dan 20 jaar wekelijkse lessen te geven, kan ik eindelijk aan mezelf 'volledig' toegeven dat zo een soort van routine me lam legt en mijn creativiteit uitput. Ik hou van afwisseling, van verandering en van vernieuwing...(In een samenleving die houdt van structuur en regelmaat, not an easy one...).


Listen to your inner voice... always...


Unlocked Yoga... Mijn baby'tje, waarin ik meer en meer voel welke kant ik wil opgaan... Ongeveer een jaar geleden deed ik een zielsmissiereading en die vrouw vertelde mij: Lieze jij bent een facilitator, iemand die dingen opzet, mensen samenbrengt, uw creativiteit volledig tot uiting laat komen maar je mag zelf nooit in een 'routine' structuur komen... I was like, JAJAJA, dat zullen we nog wel zien... heel veel weerstand, uit angst... weet ik nu...Ergens heb ik dat al heel mijn leven gevoeld. Ik herinner me nog het moment dat een tante tegen mijn moeder zei: Lieze heeft veel verandering nodig,... veel afwisseling, en ik hoorde ook een soort van 'oordeel' hierop.... Dus ik heb dit ook lang gezien als iets dat niet hoort.... dat niet past... Nu zeg ik 'YOLO'... en luister ik naar wat mijn hart mij vertelt... Er zal dus vanaf september nog minder routine zijn in mijn leven, minder regelmatig, elke week, elke maand anders, I love that IDEA... FREEDOM....Hoe dit er praktisch zal uitzien, laat ik eventjes 'Flowen', ik laat los en geef mezelf over.


Naast minder wekelijkse lessen geven in de yogastudio (voor al mijn lieve klantjes: don't panic, het wekelijks aanbod van de Unlocked Studio gaat net groter worden :)) ga ik ook minder dansles geven op wekelijkse basis...Iets minder routine, iets meer vrijheid,...Ook stop ik met mijn wedstrijdteam... Dit wereldje past niet meer bij wie ik ben....Vanaf september 2023 werk ik samen met mijn team aan een dansshow 'TEGEN DE STROOM IN' waarin ik ieders persoonlijkheid naar voor zal laten komen...


Mijn angstemmetje zegt: Lieze zijde zot,...Ge hebt net uw yogastudio geopend en je beslist om zelf minder les te geven op wekelijkse basis en andere leerkrachten aan te trekken, en uw wekelijkse danslessen die je al meer dan 20 jaar doet is uw financiële zekerheid...Ben je zeker dat je hierin wil minderen?

En mijn Ego zegt: Lieze ge zijt zo goe in teams te begeleiden naar een overwinning, ga je daar nu ook met stoppen? Are you sure?

En mijn intuïtie zegt::: Lieze dit is de juiste beslissing, go for it!

Als ik voel dat iets niet meer past bij wie ik ben, dan stop ik ermee, en dat is met alles zo....Tegen de stroom in, maar heel dicht bij mezelf.

Je kan je waarschijnlijk wel inbeelden dat dit geen beslissingen zijn die je van vandaag op morgen maakt... Het was een proces, een proces waarin ik duidelijk mijn financiële angst kon voelen, maar ook een proces waar ik heel sterk mijn intuïtie hoorde praten...


Ik laat los en geef me overTEGEN DE STROOM IN, MAAR DICHT BIJ MEZELF


Veel liefs

Lieze

228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page