top of page

Lief 2023, intens, diep & mooi... dat zijn mijn woorden voor jou.

2023…Je was intens, het ging allemaal heel diep, voelde soms aan als een enorme rollercoaster…

Maar ik voel wel ook heel veel dankbaarheid. Kan ik wat je me gaf en wat ik uiteindelijk heb moeten loslaten al volledig omarmen? 

Neen, But I know that I will…2023 you were my biggest teacher… The year I came home, let go & remember who I am…en dit dan een stuk of 20x dit jaar (lacht). Recht naar de kern, naar mijn hart…Het begon allemaal heel zacht, heel rustig… Tot ik in April de liefde tegenkwam, een bewuste man, die helemaal mee was op mijn pad… Die me volledig begreep…Toen dacht ik, ik heb het gevonden…


Een maand later ontdekte ik dat ik zwanger was…Totaal onverwacht werd dit op mijn pad gesmeten.. Ik koos uiteindelijk voor abortus omdat ik voelde dat de tijd nog niet rijp was,… 

Ik nog niet voldoende wist/weet of een kind op de wereld zetten part of my path is en onze relatie voelde hiervoor ook totaal nog niet klaar…


Dit heeft een enorme druk op ons relatie gelegd, we gingen uit elkaar, kwamen terug bij elkaar, maar het voelde allemaal heel intens… Ik voelde dat ik het nog een kans wou geven…Ons pad samen was nog niet klaar…We mochten nog wat genieten, nog wat leren samen om samen dichter naar onze kern te komen…


Naast dit heb ik in 2023 dankzij ‘UNLOCKED’ opnieuw zoveel mooie zielen mogen ontmoeten, gelijkgestemden waar ik me helemaal bij thuisvoel, waar ik mezelf helemaal kan tonen.. hiervoor ben ik meer dan dankbaar… want dit pad bewandelen, mijn pad kan ook soms heel eenzaam aanvoelen. De diepte, de verbinding die je zo graag wil kan je niet overal terugvinden… Dus je hoort het al, 2023 was opnieuw een jaar waarin ik heel wat mensen heb losgelaten… Omdat ik voel dat we een andere taal spreken, elkaar niet meer begrijpen… Ik ben niet meer de Lieze van een aantal jaar geleden en ik voel dat veel mensen dit niet kunnen plaatsen, deze nieuwe Lieze niet kunnen omarmen…Gaat dit gepaard met verdriet? Yes it does, zou het soms gemakkelijker zijn om te kiezen voor ‘het gangbare’, ‘het normale’, yes! Zou het mij evenveel vervulling geven ‘no’.. Dus ik kies telkens opnieuw voor mijn pad, dat soms vol met doornen lijkt te liggen, hier en daar een moerasje maar ik wandel door omdat het licht zo duidelijk voelbaar en zichtbaar is.


En na regen komt zonneschijn…Dit is ook op wereldvlak zo. Ik geloof dat dit het begin is van de nieuwe wereld… Ik voel ook dat ik een stukje ben van een grote puzzel, ready to let the new world shine in its glory… 2023 heeft me nog dichter gebracht naar mijn kern, naar wie ik ben en wat ik te doen heb in deze wereld… De angst om mijn stem te laten horen, komt meer en meer op de achtergrond omdat ik voel dat mijn ‘why’ veel groter is dan mezelf…Het is onbegrensd en onbevreesd ready to shine! En daarvoor ben ik LUNA enorm dankbaar… 

Op retreat in Spanje werd het zo duidelijk dat zij vanuit haar kracht me geholpen heeft om COMING HOME, LETTING GO en REMEMBER WHO YOU ARE te creëren. She is my guiding star, samen met mijn andere spirituele gidsen, waaronder ook mijn Pepe die ik heel erg kan voelen.. Die heel dichtbij mij is…
En dan nu…


December 2023… De laatste maand van het jaar,… Je zou kunnen zeggen, ok we gaan dan lekker uitbollen, bon, dat stond duidelijk niet in de sterren geschreven.

Daar was BALI,… samen met mijn vriend, deze prachtplek ontdekken… En wat BALI mij gegeven heeft is onbeschrijfelijk. Het was intens op alle vlak… UBUD, daar waar de natuur mij toonde wat loslaten was heb ik ook ontzettend losgelaten… Na de intense breathwork sessie waar ik mijn Pepe zo dichtbij voelde… En de woorden hoorde: Lieze het is tijd om los te laten, ik ben hier, ik draag je, je bent krachtig genoeg… Net na die sessie kwam onze relatie tot een einde… Een beslissing die we samen maakten, omdat we voelden dat onze tijd samen erop zat… Ik ga hierover niet in detail treden maar laat ons zeggen dat om onszelf volledig te kunnen zijn we elkaar moesten loslaten… Dit was na 1 week Bali… De volgende weken hebben we elk op ons manier geprobeerd om dit een plaats te geven, wat niet altijd gemakkelijk was maar opnieuw voel ik dat ik hier heel veel uit geleerd heb. Het heeft me geleerd om ten midden van de chaos heel dicht bij mezelf te blijven en bij mijn eigen energie… Daardoor is BALI nog altijd mijn mooiste reis…waarin ik heel erg ben thuisgekomen, heb mogen loslaten om mezelf opnieuw te herinneren wie ik ben…


Ik ben nu 2 dagen thuis, mijn lijf is ontregeld, een stuk van mij is daar gebleven, ik voel dat ik nog niet volledig geland ben hier… Het verdriet en de pijn komt binnen. Ik blijf erbij, loop niet weg…en ik draag de pijn niet alleen… Ik omring me met de allerliefste mensen….ik reik uit in de pijn, ik vraag hulp, ik draag mezelf en wordt gedragen.


Het einde van het jaar komt heel dichtbij… Deze avond mag ik 13 prachtige dames begeleiden in een cirkel waarin we bewust gaan afscheid nemen van 2023 en bewust gaan vooruitblikken wat 2024 ons kan brengen… Hier kijk ik enorm naar uit, vanuit liefde en overgave…


Normaal sluit ik mijn jaar altijd af met mensen die ik ken, of met familie… Ik voelde heel sterk dat ik het dit jaar anders wou doen,… mss alleen thuisblijven of misschien dit… Ik heb me ingeschreven voor een ritrueel/eventje waar we het jaar op een bewuste manier zullen afsluiten samen met gelijkgestemden… Mijn hoofd vindt dit heel jaar… Allez Lieze gade gij daar echt helemaal alleen naar toe, is dat niet wat zielig… maar mijn lijf is daar al helemaal… Klaar om thuis te komen op een plek waar ik mezelf helemaal kan zijn…Fier op mezelf dat ik deze stap zet… Opnieuw ééntje uit de comfortzone…


2024…Wat zal jij brengen?


Ik voel dat het een magisch jaar zal worden op alle vlak… Waar ik opnieuw zal afscheid nemen van zaken die ik al heel lang doe… 

Om een voorbeeld te geven… Ik geef al mijn hele leven wekelijks dansles. In Bali heb ik echt gevoeld…dat dit verhaal eindig is…dat het tijd is om meer in de diepte te werken…Ik zal het komende jaar intens werken aan mijn laatste dansshow ‘Coming home, letting go & remember who you are’… Ja ook de titel, het concept is veranderd… Dit kwam als een ingeving in Bali, recht naar mijn hart, en ik voelde dat het klopte.


En naast dit zal er nog heel wat veranderen, I can feel it and I’m totally ready…want ik weet en voel dat ik telkens opnieuw dichter kom… Dichter naar de kern…


Ik wens jullie veel liefde, diepgang en verbinding voor 2024

& remember the only way to a happy life is door jouw eigen pad te bewandelen…


Veel liefs

Lieze416 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Waauw Lieze!

Heel sterk, moedig en vooral mooi geschreven. Ik wens je het allerbeste toe, veel mooie dingen op je pad en een mooie groei van je eigen ik.

Je bent een heel sterke vrouw dus remember 'life never gives us what we can't handle'. Dus no matter what, je zal groeien en er sterker uitkomen.

Fijn eindejaar en een toast op een magisch 2024!

Groetjes Sofie

Like
bottom of page